Üzemeltető: Blogger.

Q10-koenzim

A Q10-koenzim egy létfontosságú fehérje, amely a sejtek energiáját szolgáltató mitokondriumok működéséhez szükséges. Nélkülözhetetlen a sejtek energiatermeléséhez, ezáltal hozzájárul az általános erőnlét megtartásához. A sejteket károsító szabadgyökök elleni küzdelemben is fontos szerepe van. A különböző anyagcsere-folyamatokban agresszív oxigénkötések keletkezhetnek,  ha ezek koncentrációja átlépi az egészséges mértéket, akkor beszélünk oxidatív stresszről. A Q10-koenzim semlegesíti a szabadgyököket. Harmadik feladata pedig, hogy gondoskodjon a sejtmembrán stabilizálásáról. Hatékony molekula a sejtszintű oxidatív károsító hatások kivédésében. Állatkísérletekben jelentős mértékben hozzájárult az immunrendszer megfelelő működéséhez, és ellenállóbbá tette az állati szervezetet a fertőzésekkel szemben.
A Q10-koenzim  olyan vegyület, melyet a szervezet saját maga is előállít, de táplálékainkból is hozzájuthatunk. A kor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebb koenzimet termel. A Q10-konzimet tartalmazó élelmiszerek fogyasztásával ez a csökkenés kiegyenlíthető. Nagyobb mennyiséget tartalmaz ebből a hasznos anyagból a hal (főleg a szardínia), a húsok, a szárnyasok, az olívaolaj, a szójabab, a diófélék, a mandula, az olajos magvak, a spenót és a brokkoli.
A Q10-koenzim hiánya az energia-háztartás felborulásához, a szervezet legkülönbözőbb működési rendellenességeihez vezet. Ez történik már akkor is, ha a Q10 normálisnak mondható mennyisége csupán 25 százalékkal csökken a testünkben. Ha nincs elegendő Q10-koenzim a szervezetünkben,akkor szív- és keringési elégtelenség következhet be, magas vérnyomás és számos más betegség alakulhat ki.
A kombucha-tea rendszeres fogyasztása jelentősen emeli a szervezet Q10-koenzim szintjét.

Megjegyzés küldése

kombucha, kombucha-ital, kombucha-tea, kombucha-gomba, méregtelenítés, lúgosítás, immunrendszer-erősítés, anyagcsere-harmonizálás, emésztés-javítás, bélflóra-szabályozás
Copyright © 2013-2018.Kombucha.

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP