Mi hat a kombuchában?
Milyen hatóanyagokat találunk a kombucha-italban?
A cukros teában a teagomba hatására erjedési és oxidációs folyamatok indulnak be, egymásután és egymás mellett bonyolult reakciók (asszimilációs és disszimilációs folyamatok) játszódnak le. A teagomba az ital érlelődése során értékes anyagokat állít elő, melyek belekerülnek az italba.
Az összetevők a következők:
Glükoronsav, hyaluronsav, uzninsav, jobbra forgató (L+) tejsav, borkősav, borostyánkősav, tartársav, citromsav, dextrogyral, chondroitin-szulfát.
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, B12 és C, D, E, K vitamin, valamint folsav.
Nyomelemek: vas, nátrium, mangán, magnézium, réz, cink.
Enzimek: invertáz, amiláz.
Aminosavak, antibiotikus anyagok és egy kis mennyiségű alkohol. Az alkoholtartalom átlagosan 0,5 %.
Rendszeres fogyasztása jelentősen emeli a szervezet Q10 -koenzim szintjét.
Kis mennyiségben koffein és egyszerű cukrok, ez utóbbiak mennyisége a teaitalban 3% körüli.
Az érés során szénsav keletkezik, ami az italnak kellemes, üdítő jelleget ad.
Az összetevők a következők:
Glükoronsav, hyaluronsav, uzninsav, jobbra forgató (L+) tejsav, borkősav, borostyánkősav, tartársav, citromsav, dextrogyral, chondroitin-szulfát.
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, B12 és C, D, E, K vitamin, valamint folsav.
Nyomelemek: vas, nátrium, mangán, magnézium, réz, cink.
Enzimek: invertáz, amiláz.
Aminosavak, antibiotikus anyagok és egy kis mennyiségű alkohol. Az alkoholtartalom átlagosan 0,5 %.
Rendszeres fogyasztása jelentősen emeli a szervezet Q10 -koenzim szintjét.
Kis mennyiségben koffein és egyszerű cukrok, ez utóbbiak mennyisége a teaitalban 3% körüli.
Az érés során szénsav keletkezik, ami az italnak kellemes, üdítő jelleget ad.
A kombucha összetevői a szervezet egészére hatnak. Az anyagcserére gyakorolt jótékony hatásként a sejtmembránokban a normális állapotot mellékhatások nélkül állítják helyre, ezáltal a jó közérzetet elősegítik.