Üzemeltető: Blogger.

Glükoronsav

Glükoronsav: a máj fő méregtelenítője, amely a májban hozzákapcsolódik a szervezet számára káros mérgekhez, legyen az környezeti vagy metabolikus eredetű. Ha a mérgek  hozzákapcsolódtak a glükoronsavhoz, akkor már nem kerülnek vissza a szervezetbe, hanem kiválasztódnak a vizelettel és a verejtékkel. 
Az egészséges máj normális körülmények között elegendő mennyiségben állítja elő a glükoronsavat, ezért általában biztosított az elegendő méregtelenítés. Kritikussá akkor válik a helyzet, ha a környezetben túl sok a méreganyag, valamint ha a szervezet túl sok mérget termel a saját anyagcseréje folytán. Ez a modern életvitel mellett sajnos nagy valószínűséggel bekövetkezik, ezért a máj méregtelenítését támogatni kell. Ebben pedig a kulcsszerepet játszó glükoronsav bevitele áthidalhatatlannak tűnik. A kombucha pótolhatatlannak látszik ennek a kérdésnek a megoldásában, ugyanis egy liter kombuchateában a glükoronsav és származékainak a mennyisége meghaladja a 25 grammot (2,52%). Ez az eddig ismert legmagasabb érték a természetes élelmiszerek között.
Vagyis fogyasztásának előnyei: méregtelenítésre a legjobb.

Megjegyzés küldése

kombucha, kombucha-ital, kombucha-tea, kombucha-gomba, méregtelenítés, lúgosítás, immunrendszer-erősítés, anyagcsere-harmonizálás, emésztés-javítás, bélflóra-szabályozás
Copyright © 2013-2018.Kombucha.

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP