Üzemeltető: Blogger.

Hyaluronsav

hyaluronsav
A Hyaluronsav (HA) egy sokoldalú anyag, mely az emberi test szöveteinek egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme, az immunválaszok szabályozásának magasszintű képviselője. 
A Hyaluronsav egy fehérje, mely természetes formájában megtalálható az emberi testben: elsősorban a szinoviális ízületi folyadékban, a szívbillentyűkben valamint a szemekben koncentrálódik. A fehérjék glikozaminoglikán családjába tartozik.
A HA elősegíti az immunrendszer működését, mivel antioxidáns, benntartja a vizet szervezetünkben, 'kenést' biztosít a szívbillentyűk számára és csökkenti a bakteriális fertőzéseket. Az oxidánsok - szabad gyökök - melyek az ételek emésztése során keletkeznek - károsíthatják belső szerveinket, DNS-ünket és izmainkat, mely az immunrendszer legyengüléséhez vezethet. Mindezek következtében sérülékenyebbek és a betegségek iránt fogékonyabbak leszünk.
A HA szervezetünkben egyik igen fontos feladatát a porcok alkotóelemeként látja el. A porcokban  védi szervezetünket a külső fizikai behatásoktól, nagy viszkozítása folytán keni az ízületeket, és védi azokat a krónikus gyulladásoktól (arthritisz). A már károsodott szövetek gyógyulását elősegíti.
A HA felelős a szöveteink (csont, porc, bőr, izom) rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességéért, a kötőszövetek gélszerű alapanyagának jelentős része hyaluronsav. A kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva az adott szerv (pl. bőr) rugalmasságát és feszességét.
A Hyaluronsav mennyisége az újszülöttek szervezetében a legnagyobb, termelődése a húszas életévekben csökkenni kezd, ez vezet előbb csak alig észrevehetően, majd egyre rohamosabb mértékben az öregedés jeleinek – mint: ízületi fájdalmak, lassúbb és nehezebb mozgás, szabadgyök-képződés, ráncok, pigmentzavarok, megereszkedés - kialakulásához. Ezt a folyamatot megfelelő életformával, táplálkozással, folyadékfogyasztással és étrendkiegészítőkkel, kombucha-tea fogyasztással lelassíthatjuk, vagy akár vissza is fordíthatjuk. A negyven éves kor a vízválasztó, ugyanis ekkor a hyaluronsav termelődése a felére csökken, hatvan éves korra pedig a bőr hyaluronsav mennyisége 10%-a az eredetinek. Egyértelmű tehát, hogy az öregedés elleni harc egyik fő fegyvere a hyaluronsav szövetekben való megőrzése, illetve a visszajuttatása a szervezetbe. 

Hiánytünetei: a legyengült immunrendszer, bőrallergiára való hajlam, látászavarok, bőrproblémák.

A Hyaluronsavat öregedésgátló hatásának köszönhetően helyi kezelésre és kiegészítőként fogyasztva egyaránt évek óta használják. A kozmetikai ipar is felfedezte magának az öregedés jeleinek mérséklésére, számtalan termékben használják, még akkor is, ha hatása külsőleg nem számottevő, ugyanis a hyaluronsav is csak akkor igazán hatásos, ha a szervezet maga építi fel azt megfelelő tápanyagokból és a jó minőségű táplálékból. Külsőleg alkalmazva csak a felhám vízháztartását tudjuk vele pozitív irányba befolyásolni, de a kötőszövetét már nem.
Az igazi  megoldás a pótlás, melyet táplálékkiegészítők is kínálnak már, azonban a legoptimálisabb hatás a természetes forrásból - a kombucha-tea fogyasztással érhető el.

Megjegyzés küldése

kombucha, kombucha-ital, kombucha-tea, kombucha-gomba, méregtelenítés, lúgosítás, immunrendszer-erősítés, anyagcsere-harmonizálás, emésztés-javítás, bélflóra-szabályozás
Copyright © 2013-2018.Kombucha.

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP