Üzemeltető: Blogger.

Chondroitin-szulfát, dextrogyral

chondroitin-szulfátChondroitin-szulfát: fontos poliszacharid, a porc, az ín, a szemben lévő folyadék fontos alkotórésze.  Segít megelőzni az ízületi betegségeket, a forgó csontok betegségeit, a porcok kopását, elősegíti a porcok egészséges szerkezetének fenntartását, miközben ezeket a természetes, ,,ütődés elnyelőket" hidratáltan tartja.
Egy ideális világban a porcok kitartanának életünk végéig, ám a mindennapok igénybevétele, a helytelen táplálkozás, a sérülések (gyakran a sport következményeképpen), és az öregedés mind nyomot hagynak ízületeinken, és elkoptatják a kötőszöveteket. Ez aztán ízületi fájdalmakat, többnyire könyék-és térdfájdalmakat okoz.
A chondroitin-szulfát, vagy más néven "glycosaminoglycan" a csontok és a porcok fő alkotóeleme. Egészségesen tartja a porcokat azzal, hogy vizet és tápanyagokat juttat beléjük. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy egyéb molekulák szabadon átjussanak a porcokon, ami létfontosságú, mivel a porcoknak nincsen vérellátásuk. Szerencsére, még ha károsodott is az ízület, a kutatások alapján a chondroitin-szulfát segíthet a gyorsabb regenerálódásban azzal, hogy vizet és tápanyagokat juttat a károsodott területre - lehetővé téve ezzel, hogy erősebbek és rugalmasabbak legyenek a kötőszövetek.
Ezért aztán a chondroitin-szulfát kifejezetten előnyös a sportolók és aktív életmódot élők számára, akik időről-időre az ismétlődő mozgás és az ütődések által keletkezett sérülések következményeképpen kialakuló ízületi (porc) bántalmakkal küzdenek. A kutatások azt mutatják, hogy a kondroitin még a csonttörések vagy egyéb csontkárosodások utáni gyógyulást is elősegíti. 
A vér alvadását gátló  heparinra is hatással van. Gátolja a trombus képződést a hajszálerekben.

Dextrogyral: rákellenes vegyület, mely a kötőszövetekben megakadályozza a rákos burjánzást.

Megjegyzés küldése

kombucha, kombucha-ital, kombucha-tea, kombucha-gomba, méregtelenítés, lúgosítás, immunrendszer-erősítés, anyagcsere-harmonizálás, emésztés-javítás, bélflóra-szabályozás
Copyright © 2013-2018.Kombucha.

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP