Üzemeltető: Blogger.

Kombucha-tea

A kombucha a halhatatlanság itala - így tartják Kínában. A kivételes elnevezés nem véletlen, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt ezen ősrégi népi- és háziszer. A kínaiak már időszámításunk előtt 2000 évvel felismerték nagyszerűségét. Eredeti hazájából Kínából és Japánból kiindulva a teagomba az egész kelet-ázsiai térségben elterjedt. Így ismerte és kedvelte meg az orosz nép, majd onnan elkerült a lengyel és keletnémet területekre, s terjedt el fogyasztása Európában, majd Amerikában is.

Ma a természetes gyógymódokhoz és szerekhez való visszatérés reneszánszát éljük, a régi népi gyógyszerek egyre inkább tért hódítanak. Egyre több ember bízik a természetes szerekben és a bevált természetes gyógymódokban. Ezeknek az ősrégi népi szereknek egyike a kombucha teagombából erjesztett ital.

Mi is a kombucha? A köztudatban egyszerűen gombaként nevezik meg, valójában az élesztősejteknek más mikroorganizmusokkal (baktériumokkal) alkotott szimbiózisa, melyek kocsonyás anyagot képeznek.

Az ital enzimek és élő mikroorganizmusok gazdag forrása, segíthet megőrizni szervezetünk vitalitását. A kombucha-teában a szervezet működését segítő sejtek milliói élnek, amelyek először a bélflórát, majd a teljes szervezetet méregtelenítik, regenerálják.

A teagombának nagy az életereje, és nagy a regenerációs képessége. Ha nem rendelkezne ezzel a biológiailag nagy életerővel, akkor nem maradt volna meg a kínai birodalomban több mint 2000 éve történt felfedezésétől a mai napig. A kombucha méregteleníti a szervezetet és segíti az anyagcserét, ezáltal javul az ellenálló képesség.

A jól elkészített kombucha-ital - amelyben a szénsavbuborékok gyöngyöznek - finom, pezsdítő, igazán egészséges szomjoltó.

Megjegyzés küldése

kombucha, kombucha-ital, kombucha-tea, kombucha-gomba, méregtelenítés, lúgosítás, immunrendszer-erősítés, anyagcsere-harmonizálás, emésztés-javítás, bélflóra-szabályozás
Copyright © 2013-2018.Kombucha.

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP